Skip Navigation
 

Informatie

Krantenberichten

 Duiven Post

Eerste paranormaalbeurs Janssen trekt veel bezoekers

De eerste paranormaalbeurs ‘Het inzicht’ van Groessenaar Ton Janssen in zalencentrum Gieling is een succes geworden. Zondag kwamen 276 bezoekers om raad of om spullen te kopen. “ik ben heel erg tevreden”, aldus de paragnost.

Janssen had voor een gevarieerde beurs gezorgd, met onder meer tarotkaartenleggers, koffiedikkijkers en de verkoop van wierook, boeken en boeddhabeelden. Er waren in totaal 27 aanbieders. De bezoekers moesten aanschuiven om het een en ander te weten te komen. “Ze stonden bij me in de rij”, aldus Janssen die zelf vele vragen kreeg voorgelegd van mensen die bijvoorbeeld nieuwsgierig waren naar de oorzaak van hun probleem en naar wat de toekomst voor hen in petto heeft. Janssen noemt de beurs zeer geslaagd. De paragnost en voormalige timmerman heeft van het organiseren van dit soort beurzen zijn nieuwe beroep gemaakt. Op 28 mei houdt hij opnieuw zo’n beurs in Groessen.

 


 

Gemeente Nieuws Huissen

Helderziende waarnemingen en paranormale beurs Huissen

HUISSEN – Ton is gewoon paranormaal begaafd. “Zolang ik me kan herinneren zag ik entiteiten. Ik was zo’n kind dat nooit naar bed wilde. Ik zat maar de dralen, probeerde het met smoesjes uit te stellen. Gewoon omdat ik bang was. Want ik wist zodra ik in bed lig, komen ze.” Pas als hij volwassen is, leert Ton Janssen zijn ervaringen een plek te geven. Hij weet zijn angst te transformeren in kracht om anderen te helpen. En hij ontdekt dat hij niet gek is. Hij is gewoon paranormaal begaafd. Iedere nacht weer.

“Ik heb het nooit verteld, ook niet tegen mijn ouders. Ze kwamen aan de voet van mijn bed staan. Later ben ik met de lamp aan gaan slapen, dat doe ik nog altijd. Ik wist altijd als de telefoon ging, wie er zou bellen, ik wist wat mensen gingen zeggen, wat ze dachten, wie er aan de deur stond, allemaal van die gekke dingetjes. Voor mij was dat normaal, en toch wist ik, hoe jong ik ook was, dat dit niet zo vanzelfsprekend was voor anderen. Dus je leert om er over te zwijgen. Je wordt eigenlijk steeds stiller. Nu nog steeds vallen er puzzelstukjes op de plaats. Er gebeurt natuurlijk ook zoveel en daar wil je dan wel over praten. Voor als je net begint, heb je nog wel eens de neiging om te gaan zweven. Daar moet je best voor uitkijken en is het belangrijk om met beiden voeten op de grond te blijven.”

Helderziende waarnemingen, lezing door Paul van Bree op 22 februari in De Kuul, Brink 8 in Huissen. Aanvang 20.00 uur. Entree tien euro. Voor tafelreserveringen Ton Janssen, mobiel (06) 53 78 63 24. Paranormaalbeurs Het Inzicht op zondag 7 mei in De Kuul, Brink 8 in Huissen. Aanvang 11.00 tot en met 18.00 uur. Entree vijf euro. Voor tafelreserveringen Ton Janssen, mobiel (06) 53 78 63 24.

 


 

Liemers Lantaarn

Koffiedik kijken is niet iedereen gegeven

Door Susan Swaters
GROESSEN – Een paranormale beurs in Groessen organiseren is ongeveer hetzelfde als Normaal naar The Matrix te halen. Want als er een dorp is waar de inwoners met beide benen op de grond staan en ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ als lijfspreuk hebben, dan is het Groessen. Toch durfde Ton Janssen het aan. Van heinde en ver kwamen de bezoekers naar Zaal Gieling voor genezing, een voorspelling contact met een overledene en soms gewoon uit nieuwsgierigheid.

“Ik wil even kijken of er nog iets voor mij in het vat zit. Ik ben getrouwd geweest en heb daarna zes jaar een relatie gehad met een vent die niet deugde.” Een bezoekster staat in de rij voor een praatje met Ton Janssen. De Groessenaar, die zijn timmerbedrijf vorig jaar na vijf by-passes inruilde voor het metier van paragnost, kan haar gerust stellen.”Er komt weer een belangrijk iemand in je leven.“ De paragnost is voorzichtig met zijn woorden. “Stel dat ik zeg dat iemand binnenkort doodgaat. Dan gaat hij er naar toe leven. Wat ik ook zeg. Wat er op je pas komt, is onontkoombaar.” Als kind zag Ton Janssen al dingen die andere mensen niet zagen. “Dat heb je of dat heb je niet. Het zat in mijn genen.” Koffiedik kijken is volgens hem dus niet iedereen gegeven. Zijn ‘buurvrouw’ Leni Stankovic wel. Letterlijk én figuurlijk. Waar haar collega’s op de beurs tarot kaarten leggen, brieven schrijven, hand opleggen, halfedelstenen verkopen of magnetiseren doorziet zij als enige standhouder op de paranormale beurs personen aan de hand van een sterk bakje koffie. De cliënt drinkt ervan, waarna ze aan de drab die in het kopje achterlijft kan zien hoe iemand in elkaar steekt. En inderdaad. Ik heb een koophuis, twee kinderen, een moeder die net een hartinfarct heeft gehad en heb recent een nieuw evenwicht heeft gevonden in werk- en privé-omstandigheden. Ze heeft het bij het rechte eind. Net als Ton Janssen krijgt ze in haar dagelijkse praktijk steeds drukker.