Skip Navigation
 

Links

Info over Afschermtechnieken

Afschermtechnieken ter bescherming van jezelf.
 
Er zijn verschillende redenen om afschermtechnieken te gebruiken, ik bemerk in mijn dagelijkse praktijk dat veel mensen behoefte hebben aan richtlijnen en voorbeelden om stevig in je eigen energie te blijven. Onderstaande overzicht heb ik gepubliceerd op 31 mei 2007. Nicole van Olderen
 
Anderen zeggen over je “Je bent een gevoelig tiepje”.
 
Je voelt snel aan hoe andere mensen die je tegen komt zich voelen, je kunt achter hun masker kijken.
 
Je merkt dat andere mensen van jouw energie aftappen, energiezuigers noemen we dat.
 
Je merkt dat je bij sommige mensen of in sommige situaties oververmoeid bent na afloop.
 
Je steekt zelf op dit moment niet zo lekker in je vel.
 
Je hebt “last” van een winterdepressie en gebrek aan zonlicht.
 
Je gebruikt antidepressiva, of andere kalmerende medicijnen.
 
Je maakt regelmatig (dagelijks of meerdere keren per week) gebruik van wiet of marihuana.
 
Je werkt veel met apparatuur die straling uitstraalt, en voelt je daar moe van worden.
 
Je bent paranormaal begaafd, en hebt er “last” van.
 
Je “hoort” een stem of stemmen die je informatie geven en je hebt er last van.
 
Je verwacht in een moeilijke situatie te komen, bijv. in een gesprek.
 
Je gaat naar een verjaardag waar veel negatief denkende mensen zijn.
 
Afschermtechnieken zijn ter bescherming van jezelf.
Je doet er anderen nergens mee tekort! Als je een afschermtechniek gebruikt ben je niet egoïstisch, je zorgt er alleen voor dat je de baas blijft over je eigen energie.
 
Het duurt een of twee minuutjes per dag en de rest van de dag voel je jezelf beschermd en sterker in je vel. Je kunt kiezen uit een van de volgende voorbeelden om zelf met je eigen visualisatie of fantasie uit te voeren.
 
Bedenk voor jezelf de afschermtechniek die voor jou veilig voelt en handig lijkt.
 
Je kunt altijd adem halen en er is altijd verse zuurstof in elke visualisatie of fantasie, jij bent de maker van de afschermtechniek en met jouw eigen gedachten maak je de beschermlaag voor jezelf.
 
Kristal Bedenk dat je aan de rand van de zee of een meer staat en vanuit het centrum van de aarde laat je een prachtige grote kristal uit het water opstijgen op het strand. Speciaal voor jou in jouw eigen lievelingskleuren en in een mooie vorm, deze kristal is hol van binnen en voor jou een soort van soepele jas die om je heen sluit, je kunt gewoon alles doen terwijl de kristal je bescherming is.
 
Piramide Trek de vier zijden van een piramide vanuit de aarde rondom je zelf op, doe ook de zij en achterkanten zorgvuldig. Doe als volgt: adem in en trek tegelijkertijd vanuit de aarde de eerste helft van de eerste zijde omhoog, blaas uit en tijdens de volgende inademing trek je de tweede helft van de eerste zijde omhoof tot bijna aan de top van de piramide. Doe de volgende drie kanten van de piramide net zo zorgvuldig als de eerste zijde, dus vol aandacht voor dit moment! Als alle vier de kanten bijna boven je hoofd sluiten, blaas je nog een keer al je eigen zorgen door het open puntje van de piramide uit en sluit je de piramide met je gedachten. Je kunt er ook nog een prachtige kristallen knop bovenop of zelfs binnenin (voor extra kracht) zetten.
 
Tuintje Rondom jezelf visualiseer je een tuintje met de prachtigste bloemen en daarom een tuinhekje. Niemand heeft het recht om dichterbij te komen dan tot aan het tuinhekje.
 
Cape Voordat je je kleding aantrekt in de ochtend sla je eerst je beschermende cape om je heen, de cape valt heel soepel om je heen als een tweede huid en je kleding gaat er gewoon overheen. Je huid ademt gewoon door de stof van de cape heen. Denk daarbij: ik pak nu mijn beschermende cape waarmee ik mijn beschermlaag aanbreng zodat ik mijzelf sterk en vol energie blijf voelen, adem dit gevoel ook lekker diep in.
 
Bloemenknop Deze afschermtechniek werkt het best als je op een plaats blijft, bijvoorbeeld als je gaat slapen of een tijdje op een plek zit te werken. Bedenk dat er vanuit de aarde een bloemsteel groeit en daarop een reusachtige bloemenknop. De knop vouwt zich open en je stapt erin, of je plaatst je bed erin. De bloemblaadjes beschermen je en vouwen weer mooi om je heen en geven je extra aarde energie.
 
Een boeket Heb je moeite om met sommige personen om te gaan maar je hebt geen keuze, visualiseer dan rondom die persoon een prachtig boeket met jouw lievelingsbloemen al voordat je een ontmoeting gaat hebben.
 
De bubbel Voordat je uit huis gaat visualiseer je de bubbel, dit kan een reusachtige zeepbel zijn of een kaugombel of een luchtbel. Stap erin en laat de bubbel mooi glad om je heen sluiten.
 
Gouden ei Visualiseer een gouden ei waar je in kunt stappen, en laat in gedachten via de gouden buitenkanten alle negatieve energieën wegvloeien.
 
Chakras Sluit al je zeven hoofd chakras af door ze stuk voor stuk alle zeven langs te lopen in gedachten en ze dicht te draaien, met name je hart chakra en je kruin chakra.
 
Helper Vraag in gedachten of hardop aan je eigen helper om hulp en bescherming.
 
Stilte Als je last hebt van rumoer en lawaai rondom je huis waarin je woont. Zeg dan 3x hardop: “Ik zet mijn huis in grote stilte”
 
Nachtrust Voor een goede nachtrust en gezond weer op: Plaats rondom elke hoek van je kamer 3 engelen en vraag ze je te helpen dat je gezond en uitgerust weer op staat en opgewassen bent tegen de taken van de dag.
 
Iedere afschermtechniek werkt als je deze met zorg en aandacht uitvoert.